Pri akcii v škole policajti našli drogy. Kontrola na diaľničné nálepky. Projekt „Čisté školy“

15.05.2008 Celý región

Pri akcii v škole policajti našli drogy: Včera v čase okolo 09. 50 hod. počas vykonávania preventívno - bezpečnostnej akcie „Čisté školy“ v priestoroch jednej strednej školy v Bardejove bolo nájdené v školskom ruksaku vo ...
V priestoroch školskej šatne v ruksaku bolo taktiež nájdené vo vnútornej časti nezistené množstvo zvyškov sušiny neznámej látky rastlinného pôvodu. Policajti obvodného oddelenia v Bardejove začali trestné stíhanie pre prečin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.
Pri tej istej akcii v čase okolo 10.20 h v priestoroch tej istej školy, ale v šatni telesnej výchovy nájdené v pánskej obuvi v krabičke od cigariet nájdené nezistené množstvo sušiny neznámej látky rastlinného pôvodu v igelitovom vrecúšku a drevená fajka. Bardejovskí policajti aj v tomto prípade začali trestné stíhanie vo veci, pre prečin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Páchateľom hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Projekt „Čisté školy“
Preventívny projekt „ Čisté školy“ realizujú bardejovskí policajti v mesiacoch marec až jún tohto roka. Je zameraný na zistenie situácie na úseku drogovej kriminality mládeže a za účelom prevencie u tohto druhu trestnej činnosti pomocou špeciálne cvičených psov na vyhľadávanie drog. Tieto preventívno-bezpečnostné aktivity sú políciou vykonávané vo vopred vytypovaných stredných školách v spolupráci s ich zriaďovateľom.

Kontrola na diaľničné nálepky
Včera v čase od 10.00 do 14.00 hod. policajti diaľničného oddelenia vykonali špeciálnu kontrolu na diaľničné nálepky. Počas akcie bolo skontrolovaných celkom 368 motorových vozidiel. Z uvedeného počtu bolo 10 motorových vozidiel bez diaľničnej známky. Týchto 10 prípadov policajti riešili blokovo na mieste na sumu 22.500, -Sk. Pri kontrole boli zistené aj 3 prípady porušenia zákona č. 315/1996 Z. z. o premávke na pozemných komunikáciách , z ktorých 2 boli riešené na mieste na sumu 1.000, -Sk a 1 priestupok bude oznámený na okresný dopravný inšpektorát.
 

Vyberte región